Zeilen, Bedrijfsuitje, Trouwen, Feest, Locatie, Evenement, Congres, Managementtraining, Catering, Bruiloft, Slaapschip, Hotelschip, Luxe, Events, Avontuur, Schoolreis

English Version Deutscher Version

Oorsprong

De Admiraal van Kinsbergen is een driemastbarkentijn.

Renovatie van Admiraal van Kinsbergen een driemastbarkentijnDe Admiraal van Kinsbergen heeft onder de naam "Jolles" vanaf 1891 tot midden jaren '50 zeilend haar lading vervoerd tussen diverse havens in Nederland en Duitsland. Het schip is gebouwd in Arnhem bij de werf Prins. Het zeilschip is vanaf de bouw eigendom geweest van de familie Jansen uit Elst.

Veel van de historie van het schip is verloren gegaan in de jaren '60. Tijdens een aanvaring is de schippersvrouw overboord geslagen en verdronken. De schipper vond daarna een nieuwe moeder voor zijn kinderen. Het schip liet hij grondig verbouwen tot motorvrachtschip met stuurhut. Alle zaken die hem nog herinnerden aan zijn eerste vrouw heeft hij toen weggegooid.

In het jaar 2000 kocht Willem Westerink het schip. De romp was in zeer goede staat. Na een verbouwing van de opbouw is het schip in 2001 in de vaart gebracht als zeilcharterschip. De masten en zeilen geven dit zeilschip zijn oorspronkelijke silhouet terug. Benedendeks is een comfortabele accommodatie aangebracht.
Dit vernieuwde zeilschip legde als eerste aan in de haven van Urk.
Willem Westerink herinnert zich die 26ste april 2001 nog als de dag van gisteren. "Het waaide die dag windkracht 7. De havenmeester dirigeerde mij naar helemaal achterin de haven. Ik zweette peentjes. Het lag er vol met kleine scheepjes. Gelukkig ging alles goed, ik heb toen niets geraakt."naar boven

Ingrid en Willem Westerink Postbus 485· 8260 AL Kampen· Nederland
 email: Admiraal van Kinsbergen     Telefon: +31(0)622557593   

Copyright © 2007 Han Hendriks email: Aan & Uitleg
Valid XHTML 1.0 Transitional